Herfstvakantie Ameland

Waai eens uit op Ameland! Kom genieten van een ontspannen herfstvakantie op Ameland. De dagen korten en de temperaturen dalen, de Herfst op Ameland ontluikt zich in al zijn schoonheid. Vier herfstvakantie op Ameland, geniet van de Herfst in al zijn schoonheid zoek en boek nu een vakantiewoning op Ameland. Kom lekker wandelen langs eindeloze stranden nabij de bruisende zee of in de natuur genietend van de mooie herfstkleuren van de bossen, vallende bladeren, rijpe bramen en natuurlijk dat lekkere bakje koffie of een warme chocomel aan het einde van de wandeling.

Zien en doen in de Herfstvakantie op Ameland
In de herfstvakantie op Ameland valt eveneens van alles te zien, doen en te beleven. Denk eens aan de Hollumer Molendag op 17 oktober en kom alles te weten over de ambachtelijke activiteiten zoals strovlechten of spinnen en natuurlijk de draaiende molen die voor vers gemalen mosterd zorgt. Voor de kinderen zijn er verse poffertjes en voor de fijn proevers is er huisgemaakte snert volgens Amelander recept en diverse andere Amelander lekkernijen. 

Voor een leuke avond met de kinderen is de jaarlijkse Lampionnen optocht in Hollum op 21 oktober een bezoek meer dan waard. Het bijwonen van de Demonstratie van de Paardenreddingsboot mag echter niet op uw bucketlist ontbreken. Op 22 oktober trekken tien getrainde paarden de historische Paardenreddingsboot vanuit Hollum naar het strand door de branding naar de Zee. De demonstratie start vanuit het boothuis bij het Maritiem centrum "Abraham Fock" aan de Oranjeweg 18 in Hollum. De lanceringen vinden plaats op het strand zuid/west van Hollum, einde Tjettepad.

Boek nu uw verblijf tijdens Kunstmaand Ameland in een vakantiehuis, appartement of villa

Viert u in november uw vakantie op Ameland dan treft u het. De novembermaand staat op Ameland al weer voor de negentiende keer in het teken van de kunst. Het thema van dit jaar is "Zee van licht". Op zaterdag 31 oktober wordt de Kunstmaand geopend en deze loopt tot en met zondag 29 november. Mmuziek,- en theaterliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Nederlandse Hervormde kerk in Hollum. Deze kerk biedt letterlijk en figuurlijk een podium voor verschillende bekende artiesten. Kunstmaand Ameland biedt nog meer, want ook poëzie vormt een belangrijk onderdeel. Gedurende de hele maand november worden op de woensdagen poëzieavonden georganiseerd.

Heeft u ook zo'n zin in Herfstvakantie op Ameland, boek nu een last minute Ameland in één van onze comfortabele vakantiewoningen op Ameland!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de laatste acties: